• In de zorg
  • In de wijk

Welzijn op recept werkt (video)

28 augustus 2018
Nekklachten, langdurige hoofdpijn of pijn in de buik? Reguliere zorg, hoeft niet altijd een oplossing te zijn. Bij Welzijn op recept geeft de huisarts geen pilletje maar verwijst de patiënt door naar de welzijnscoach. Tot nu zijn de resultaten verrassend goed.

Welzijn op recept is een aanpak waarbij mensen die kampen met psychosociale problemen worden ondersteund bij het versterken van hun gezondheid en welzijn. Kern van de aanpak is dat een huisarts of welzijnscoach de persoon met psychosociale klachten doorverwijst naar welzijnsactiviteiten. Het kan bijvoorbeeld gaan om wekelijks sporten, het verrichten van creatieve activiteiten, vrijwilligerswerk of aanhaken bij een eetclub. Doel is dat mensen door deze activiteiten zelf actief hun gezondheid en welzijn verhogen.

EenVandaag liep mee met twee voormalig patiënten, die via welzijnsactiviteiten weer meedoen, huisartsen en de grondlegger van Welzijn op recept. Bekijk het succesverhaal:
 

Meer over inclusie

Op basis van inspirerende voorbeelden en met de inzet van ons netwerk werken we aan een samenleving waar iedereen optimaal aan mee kan doen. Lees bijvoorbeeld ook het interview over De Buurtsportcoach: de verbinder tussen het sociale domein en de zorg.