Prof. Tim Huijts gebruikt in zijn onderzoek op de leerstoel Positive Health at Work een aanpak waarin co-creatie met werkgevers, werknemers en betrokkenen centraal staat. Wat is er nodig voor positieve verandering op de werkvloer?
In het webinar de gezonde straaD I Een betere gezondheid ligt op straat gaan drie experts van de straaDkrant en Alles is Gezondheid in op de vraag hoe we onze straat zo in kunnen richten zodat ze onze gezondheid bevorderen.
De gezondheidstransitie gaat over een verandering op procesniveau, maar ook op inhoud, de cultuur en de organisatiestructuur van zorg. Via twee edities van de HTC verkenden circa 80 regisseurs van regionale netwerken mogelijkheden om de transformatie in hun regio te ondersteunen. Initiatiefnemer Joost Boerenkamp deelt zijn inzichten.
Gemeenschapskracht heeft de afgelopen jaren bewezen een succesvolle ontwikkeling te zijn voor de samenleving en belooft minstens zoveel voor de toekomst. Vanuit Alles is Gezondheid werkten we daarom samen aan een boekje over wijkcoöperaties en andere bewonerscollectieven: Gemeenschapskrachtig, collectief ondernemen.
Als we iedereen zo goed en lang mogelijk aan het werk willen houden is constante ontwikkeling nodig. Maar hoe houden we de arbeidsmarkt en onszelf wendbaar? Via Publieksacademies Leven Lang Ontwikkelen bekijken we dit transitievraagstuk in lokale contexten om van elkaar te leren.
Een gezonde leefomgeving stimuleert inwoners om hun gezondheid te verbeteren. Maar hoe krijg je dat als gemeente, ruimtelijk ontwerper of welzijnsorganisatie met bewoners voor elkaar?
In opdracht van het ministerie van VWS hebben Alles is Gezondheid, Institute for Positive Health (iPH) en ZonMw opnieuw samengewerkt om goede voorbeelden van Positieve Gezondheid te verspreiden. Eind 2023 zijn de kennisvouchers afgerond, tijd om te evalueren wat ze hebben opgeleverd of wat de impact is geweest.