Naar integraal beleid Werk & Gezondheid
Mensen die werken zijn veerkrachtiger. Ze voelen zich (fysiek en mentaal) gezonder, ze doen mee en de kwaliteit van leven verbetert. Dat maakt werk en gezondheid een verbinding waar we veel kunnen winnen.
Piet Vessies, netwerkadviseur werk & gezondheid bij Alles is Gezondheid (en ruime ervaring in diverse bestuurs-, managementfuncties en advies- en expertrollen) deelt zijn kennis op dit vlak. Op deze pagina vind je de zijn whitepaper: Naar integraal beleid van werk & gezondheid, een interview waarin hij negen inzichten deelt en links naar relevante artikelen, verhalen, verslagen, etc.
Whitepaper: Naar integraal beleid van werk & gezondheid
Sommige werkgevers zeggen: ‘Mijn CAO is af, alles staat er in’. Maar het is de verbinding die mist. HR is toe aan samenhang brengen in activiteiten die bijdragen aan gezondheid. Deze paper helpt daarbij.
‘Gezond werkgever-schap gaat niet om centen’
Om Positief Gezond werkgeverschap in Nederland verder te brengen, zijn actieleernetwerken gevormd en is de Positief Gezonde CAO ontwikkeld. Piet Vessies deelt inzichten in proces, leermomenten en opbrengsten.
Argumentenkaart investeren in gezondheid
Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van werken aan gezondheid binnen een bedrijf en wat zou je ertegen kunnen hebben? In de whitepaper verwijzen we door naar de Argumentenkaart, ontwikkeld in samenwerking met de Argumentenfabriek.
Ook noemen we de volgende gezondheidbevorderende leer- en ontwikkelmogelijkheden:
- SER met voorbeelden en regelgeving
- Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid
- SZW over mogelijkheden en regelgeving
- Arbocatalogus, verplicht in elke branche.
Kosten en baten
De kobadi-tool van NPDI is een hulpmiddel om kosten en baten van interventies in kaart te brengen en de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) van het CBS, tweejaarlijks uitgevoerd door TNO biedt relevante informatie.
Positief Gezond Werkgeverschap
We zetten stappen, goed voorbeelden en relevante inzichten op een rij. Hoe implementeer je Positieve Gezondheid in je organisatie?