Terug

Terwille verslavingszorg

Details
Datum ondertekening 19-11-2015
Actief Ja
Regionetwerk HANNN Noord-Nederland
Thema Preventie
Organisaties Terwille 

Ja, wij dragen bij aan een vitaler Nederland door hulp te bieden aan mensen met een verslaving en aan hun omgeving

Wij bieden hulp aan mensen met een verslaving en aan hun omgeving. Daarnaast helpen we vrouwen die uit de prostitutie willen stappen en slachtoffers van mensenhandel of loverboys. Het hulpaanbod van Terwille heeft een bijbelse basis, met als doel: een verslavingsvrij leven. Wij geloven dat ieder mens bestemd is om vrij te zijn! Daarom kan iedereen die te maken heeft met een verslaving bij Terwille terecht.

Programma reLEGS

Elk school jaar worden er door Terwille Verslavingszorg diverse trainingen en workshops gegeven aan ruim 3200 jongeren in de leeftijd van 10 tot en met 25 jaar. Deze jongeren willen we preventief bereiken voordat er verslavingsproblematiek kan ontstaan. De onderdelen van reLEGS zijn integraal met een logische opbouw, maar vooral naadloze aansluiting tussen preventie- en (vroege) interventieactiviteiten. De basis van reLEGS wordt gevormd door de LEGS. LEGS (het Engelse woord voor benen) staat voor de onderdelen: Lichaam, Emotie, Geest en Sociaal. Het doel is om al deze gebieden in balans te brengen. Als je stevig op je ​staat, kun je gezonde keuzes maken. En gezonde keuzes zijn belangrijk voor een gezonde ontwikkeling en een gezonde nieuwe generatie. Dit is het basismodel waarop zowel de preventie als interventie rust. www.doe-reLEGS.nl (anonieme schakel tussen preventie en interventie) en FF chille bijTerwille (vroege interventie voor risicogroepen): op deze site kun je terecht met vragen over zelfbeeld, sociale media, gamen, roken, alcohol, drugs, porno, seksualiteit en weerbaarheid.

Onze activiteiten

  • LEGSpedition (Preventie)
    LEGSpedition (Preventie) ‘Kiezen voor een gezonde levensstijl’ is een karaktervormend programma. Het legt de nadruk op een gezonde leefstijl en onthouding van risicovol gedrag (seks, drugs en alcohol)
  • Workshops preventie
    Verschillende workshops waarin jongeren op een actieve manier worden benaderd om na te gaan denken over verslaving aan verschillende middelen/gewoontes
  • Training signalering
    Voor docenten, mentoren, vertrouwenspersonen, schoolmaatschappelijk werkers, studieloopbaanbegeleiders, jongerenwerkers, jeugdleiders en kerkelijk werkers een speciale training ontwikkeld

Ook pledgepartner worden?

Neem een kijkje op Doe mee of bel ons voor een afspraak via 085 4853216.